Hae verkkokaupasta

 

VASTUULLISTA MUOTIA POHJOISESTA

 

SUOMALAINEN PERHEYRITYS

 

Idea AINO-vaatemerkistä syntyi 90-luvun alussa. AINO on perheyritys, jonka perustajat Liisa Kotilainen ja Vesa Poutiainen ovat molemmat toimineet vaatealalla lähes koko ikänsä. Ei siis ole yllätys, että pariskunta tapasi alun perin vaatteiden parissa - missäpä muuallakaan. Väreillä iloittelevan tekstiilitaiteilija Liisan ja tarmokkaan myyntipäällikkö Vesan yhteiselo on tuottanut jo satoja mallistoja sekä tyytyväisiä asiakkaita ympäri maailmaa. Sattumaa vai ei, useat AINOn jälleenmyyjät, niin täällä Suomessa kuin ulkomaillakin, ovat myös perheyrityksiä.

 

AINOn arvomaailma ei ole vuosikymmenien aikana muuttunut. Luonnonmukaisuus, tuotteiden pitkä elinkaari, suomalaisen alkuperän tunnistaminen sekä kestävä kehitys ovat arvoja jotka ovat säilyneet AINOssa. Suunnittelu perustuu pohjoismaiseen, mutta ennen kaikkea suomalaiseen traditioon, jossa käytännöllisyys yhdistyy hienoon muotoon.

 

AINOn asut ovat eurooppalaisia ja niiden tarkoitus on tuottaa kantajalleen elämäniloa ja huvia arkipäivään. Värimaailma on runsas, sillä pohjoisessa eletään joskus aika mustissa ja synkissäkin olosuhteissa. Siksi AINOlla on rohkeita, voimakkaita värejä ja hauskoja yksityiskohtia. Haluamme ilahduttaa tuotteillamme AINO -naisen arkea! 

AINO-NIMESTÄ

 

AINO-nimi kumpuaa sieltä, mistä suomalaisten historia alkaa, Kalevalan myyteistä. Esikuvamme tuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa on Kalevalan Aino, itsevarma ja itsenäinen nainen, joka herättää huomiota kauneudellaan. AINO-nimi on edelleen hyvin perinteinen naisen nimi Suomessa, ja sillä onkin erityinen paikka  AINOn suunnittelusta vastaavan Liisan  sydämessä: rakkaimmat naiset hänen elämässään, äiti ja tytär, ovat myös Ainoja.   

 

 
AINOssa jokainen nainen
nähdään kauniina,
ainutkertaisena ja arvokkaana.
 
 

DESIGN FROM 

FINLAND

 

Olemme suomalainen yritys Helsingistä, mutta myös eurooppalainen yritys. AINO -tuotteet on suunniteltu Suomessa ja ne valmistetaan tarkoin valituilla ja vastuullisesti toimivilla tehtailla Euroopassa. Tästä osoituksena  tuotteillemme on myönnetty arvostettu Design from Finland -merkki.

 

Merkki oikeuttaa meidät viestimään kuluttajille laadukkaasta muotoiluosaamisestamme. Se kertoo, että  korkealuokkainen muotoilu on yrityksellemme tärkeä investointi ja sillä on keskeinen rooli koko liiketoiminnassamme.

 

 

 

VASTUULLISUUS


Ekologisuuden kannalta vaatteen tärkein ominaisuus on sen käyttöikä. Me AINOssa tuotamme ja valmistamme vaatteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Tästä syystä vastuullisuus tarkoittaa meille ennen kaikkea ajatonta suunnittelua, korkealaatuisia materiaaleja sekä tarkkaa viimeistelyä.      

MIKSI AINO -LOGOSSA ON KAKSI PISTETTÄ I:n PÄÄLLÄ?

  

Kun japanilaiset asiakkaamme olivat kertoneet meille aino-sanan kauniin tarkoituksen omassa kielessään (rakkauden niitty) ihastuimme siihen entisestään, ja päätimmekin rekisteröidä suomalaisesta alkuperästämme kertovan AINO-nimen. Samalla kasvoi kiinnostuksemme nimen suhteen myös muissa maissa. Monissa Euroopan maissa AINO ääntyy samoin kuin suomen kielessä, mutta ranskaksi AINO äännetään ”Enoo”. Lisäämällä kaksi pistettä i-kirjaimen päälle myös ranskankieliset asiakkaamme ääntävät nimen suomalaisittain. 

 

 

AINO -logo


Graafikko Jorma Hinkka loi logomme kauniin ulkoasun, jossa aïnon ï:n pisteet ja a-ja o-kirjainten pallot ja siinä välissä olevat viivat muodostavat hienon, mieleenpainuvan sanakuvan. Jokapäiväisessä käytössä puhumme ja kirjoitamme AINOn suomalaisittain. Pidämme kuitenkin tärkeänä, että logomme äänneasu on kaikille sama suomalainen AINO riippumatta tuotemerkkimme markkina-alueesta. 

  

 

AINO maailmalla

 

Yli 30-vuotias AINO on tuottanut jo satoja mallistoja sekä saanut tuhansia tyytyväisiä asiakkaita ympäri maailmaa. Olemme kasvaneet pienestä valmistajasta varteenotettavaksi brändiksi. Tänä päivänä AINO-tuotteita myydään jo yli 15 maassa, ja niiden kysyntä kasvaa edelleen. Me ainolaiset olemme iloisia ja ylpeitä, että voimme olla mukana viemässä suomalaista muotiosaamista Euroopan lisäksi myös Aasian ja USA:n markkinoille. 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA